Nieuws

Leyten & Van der Linde en De Koning en Witzier slaan de handen ineen

Het Rentmeester en Makelaarskantoor Leyten & Van der Linde is weer klaar voor de toekomst. Het kantoor Leyten & Van der Linde heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende agrarische makelaardijen in de Noordoostpolder en Flevoland.

Fosfaatrechten

Het melkquotum van vroeger is niet meer. Sinds 1 januari 2018 heeft het fosfaatrechtenstelsel zijn intrede gedaan, omdat de Nederlandse veehouderij meer fosfaat produceerde dan was toegestaan op basis van Europese afspraken. In dit artikel wordt eerst uitgelegd wat het fosfaatrechtenstelsel is. Het tweede deel van het artikel gaat in op recente ontwikkelingen.

Open dag Jan Bakker

Op zaterdag 22 juni 2019 is er van 10.00 tot 16.00 uur een open dag bij Jan Bakker aan de Duurzaamheidsstraat 78 in Hattemerbroek.

Open Dag Akkerbouwbedrijf Custers

Op vrijdag 31 augustus van 14.00 tot 21.00 uur is er een open dag bij Akkerbouwbedrijf Custers aan de Harderringweg 17 te Biddinghuizen. U kunt hier kennismaken met de nieuwe bewaring met condensdroging. Een innovatief systeem voor het drogen en bewaren van uien zonder kwaliteitsverlies. Tijdens de open dag kunt u het innovatieve systeem aan het werk zien en de teelt van vele biologische producten bekijken. Leyten & Van der Linde zal ook aanwezig zijn. Graag verwelkomen wij u in onze stand.

Wederom een succesvolle Kavelruil

Bij Leyten & Van der Linde gaat het vaak om de aan- en verkoop van een kavel cultuurgrond, een agrarisch erf of om een compleet akkerbouw- of melkveebedrijf. Onze makelaars brengen ook regelmatig een kavelruil tot ieders tevredenheid tot stand. Zo ook deze keer.

Stichting Langs de Zijlijn ontvangt een cheque ter waarde van € 1.000,-

Op kantoor van Leyten & Van der Linde, Rentmeester en Makelaardij B.V. te Dronten heeft mevrouw Ingeborg Lups, voorzitter van Stichting Langs de Zijlijn een cheque ontvangen ter waarde van € 1.000,- uit handen van agrarisch makelaar/taxateur Wim de Bekker.

Open dag nieuwe kistenbewaring bij Maatschap Van Tilburg

Op vrijdag 28 juli 2017 van 15.00 tot 21.00 uur is er een open dag bij Maatschap Van Tilburg aan de Banterweg 18 te Bant. Zij bouwden een nieuwe bewaarplaats die is ingericht voor de bewaring van uien. Leyten & Van der Linde zal ook aanwezig zijn. Graag verwelkomen wij u in onze stand. Voor meer informatie verwijzen wij naar: https://www.facebook.com/TolsmaGrisnich/

Hoe verder met de landbouwvrijstelling?

Het is al een tijdje wat rustiger als het gaat om de landbouwvrijstelling, maar de afschaffing ervan is nog steeds een thema in politiek Den Haag. Bij de besprekingen over een nieuw kabinet zal ook de belastingwetgeving ter sprake komen en daarmee ook de landbouwvrijstelling.

Bloembollen Vakdagen Flevoland

De Bloembollen Vakdagen Flevoland vinden plaats op donderdag 2 en vrijdag 3 februari 2017.

Opnieuw succesvolle kaveruil door Leyten & Van der Linde

In de agrarische makelaardij in Flevoland gaat het vaak om de verkoop van een kavel cultuurgrond, een agrarisch erf of om een compleet akkerbouw- of melkveebedrijf. Dat is bij Leyten & Van der Linde, Rentmeester en Makelaardij B.V. niet veel anders. Soms wordt er een verkoopopdracht verkregen van een bedrijf uit een andere sector, zoals het vleesvarkensbedrijf van Ben en Jenny Regeling, waar naast de 1.700 vleesvarkens een Bio Massa vergistingsinstallatie aanwezig is en diverse percelen cultuurgrond.

Derde 'Verlichte Boerderijenroute' in de Noordoostpolder

Er komt een derde Verlichte Boerderijenroute in de Noordoostpolder op 9, 10, 11 en 16, 17 en 18 december 2016

AgroTechniek Holland 2016

AgroTechniek Holland is uitgegroeid tot Nederlands grootste landbouwevenement op het terrein van Walibi Holland te Biddinghuizen.

Wim de Bekker REV taxateur

Op woensdag 8 juni jl. heeft onze collega Wim de Bekker tijdens de PROVADA in de RAI te Amsterdam het certificaat van REV taxateur voor agrarisch vastgoed ontvangen.

Open dag Top Fresh te Kraggenburg op zaterdag 25 juni 2016

Top Fresh is gespecialiseerd in de teelt, verwerking en handel in wortelen. Het bedrijf is onder leiding van de bevlogen eigenaar en medeoprichter Peter Matthijssen in elf jaar tijd gegroeid van een bedrijfje in de schuur naar een in Nederland toonaangevend bedrijf, met exportlijnen naar een groot aantal verschillende Europese landen.

Melkveestapel moet 4 tot 8 procent krimpen

Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) heeft afgelopen donderdag, 3 maart, de melkvee- en zuivelsector geïnformeerd over de invulling van het fosfaatrechtenstelsel.

Wintershow Flevoland dinsdag 8 maart 2016

Voor de veehouders wordt dit jaar weer de Wintershow Flevoland georganiseerd. Het belooft weer een happening te worden in de manege te Dronten. Wij zijn op deze dag ook aanwezig en zien er naar uit u te ontmoeten.

Uiterste datum overdracht betalingsrechten is verlengd naar 15 mei 2016

De uiterste meldingsdatum voor de overdracht van betalingsrechten is verplaatst van 31 maart naar 15 mei 2016.

Leyten & Van der Linde present op beurzen en shows

De Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland vindt plaats op de volgende dagen. Themadag uien op woensdag 20 januari in de Meerpaal te Dronten. Themadag aardappelen op dinsdag 16 februari in de Meerpaal te Dronten en de Themadag peen op dinsdag 8 maart in ’t Voorhuys te Emmeloord. Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze stand.

Bloembolen Vakdagen Flevoland

De vierde Bloembollen Vakdagen Flevoland vindt plaats in de Profytohallen te Creil. Tijdens deze dagen presenteren circa 50 standhouders zich op de Agribeurs.Voor elk agrarisch georiënteerd bedrijf zijn er voldoende gesprekspartners die uw bezoek zeer de moeite waard maken. Ook het team van Leyten & Van der Linde is daar wederom aanwezig om u te ontmoeten en met u van gedachten te wisselen over diverse ontwikkelingen in de markt. Voor meer informatie verwijzen wij u naar: www.bloembollenvakdagenflevoland.nl

Open dag kistenbewaring bij Maatschap Koenraadt - Heerink

Op vrijdag 8 januari 2016 van 13.00 - 19.00 uur is er een open dag bij Maatschap Koenraadt - Heerink aan de Tollebekerweg 6 te Espel. Zij bouwden een nieuwe bewaarplaats met verwerkingsruimte en luifel van 3.000 m² voor pootgoed, uien en peen. Leyten & Van der Linde is aanwezig. Graag verwelkomen wij u in onze stand.
Publicatiedatum: 21-01-2015