Derde 'Verlichte Boerderijenroute' in de Noordoostpolder

Er komt een derde Verlichte Boerderijen Route in de Noordoostpolder. Op 9, 10 & 11 en op 16, 17 & 18 december 2016 kan de route gereden worden.

Met de activiteit wordt beoogd: mensen kennis te laten maken met de cultuur (historie), diversiteit aan en de geschiedenis van de boerderijen en haar bewoners in de Noordoostpolder. Bovendien kan men kennis maken met het werk op de agrarische bedrijven. De verbinding tussen stad en platteland staat centraal.

De Lichtroute loopt door het buitengebied aan de westelijke kant van de Noordoostpolder. Kenmerkend voor dit gebied zijn het uitgestrekte windmolenpark en de bloembollenteelt. De route is zo’n 35 km lang en voert langs een 80-tal speciaal verlichte objecten. Op een aantal wegen zijn verrassende bezienswaardigheden te aanschouwen!
Dit jaar is er gekozen voor een vaste startplaats, De Ducdalf in Espel. Routeboekjes - met informatie over de uitgelichte objecten - zijn hier te koop en bij diverse verkoopadressen op de route

Vaak wordt gedacht dat in de winter de boerderijen in diepe rust zijn. Niets is minder waar. Daarom stellen diverse agrarische en gastvrije ondernemingen tijdens de route hun deuren open voor publiek van 16.00 tot ca. 22.00 uur.

De Verlichte Boerderijen Route is een initiatief van leden van de land- en tuinbouworganisatie LTO Noord afd. Noordoostpolder. Het evenement is uniek in Flevoland. Gemeente Noordoostpolder is hoofdsponsor. Andere sponsoren zijn Leyten & Van der Linde Rentmeester en Makelaardij, Camera Nu, Countus, Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds Sluijterman van Loo en Agrifirm.

Zie voor meer informatie www.lichtroutenoordoostpolder.nl

Publicatiedatum: 08-12-2016