ir. Arend Prins versterkt team Leyten & Van der Linde

Rentmeester en Makelaardij Leyten & Van der Linde was door verdere groei op zoek naar een (aankomend) agrarisch makelaar totdat Arend Prins belde. Hij was per 1 september gestopt bij de Rabobank Noordoostpolder-Urk als senior accountmanager Food & Agri en zoekende naar een flexibele en zelfstandige rol in de agrarische advisering naast het akkerbouwbedrijf in Marknesse.

“We kenden elkaar al wat langer,” geeft Martien van Arendonk aan. “Na het eerste contact kwamen we al snel tot de conclusie dat Arend ons kantoor goed kan versterken en verbreden door zijn kennis op het financieringsvlak.” Hij vervolgt: “We zijn expert op het gebied van agrarisch vastgoed en deskundig als het gaat om pachtzaken, landruil en onteigening maar financieren van agrarisch onroerend goed wordt steeds crucialer, complexer en minder vanzelfsprekend met de verdere schaalvergroting van de agrarische bedrijven.”

Prins vult aan: “De tijd van honderd procent bancair financieren van aan te kopen agrarisch onroerend goed ligt achter ons. Banken worden door wet- en regelgeving steeds kritischer en selectiever. Dit roept om creativiteit en een oplossingsgerichte houding. Als je als makelaar ideeën kan aandragen maak je het verschil.”

“Verder verandert er veel in de agrarische wet- en regelgeving, denk aan grondgebondenheid, vergroening, fosfaatrechten en de pachtwet,” vervolgt Prins . “Dit zal de grondhonger verder laten toenemen. Samenwerking tussen de akkerbouw en veehouderij is het sleutelwoord met name in de intensief beteelde Polders. Hier horen duidelijke afspraken en goede contracten bij. We kunnen hier als makelaardij een uitstekende rol in vervullen.”

“Zo liggen er meerdere uitdagingen in het verschiet,” vat Martien van Arendonk samen. “Dit vraagt om een pro-actieve en oplossingsgerichte houding. Leyten & Van der Linde is er klaar voor.” 

Publicatiedatum: 03-11-2015