Wederom een succesvolle Kavelruil

Bij het overdragen van onroerend goed, of het dan een woonhuis, een bedrijfspand of een boerderij betreft, komt meestal heel wat kijken. Je hebt dan met twee partijen te maken: een verkoper en een koper. Als makelaar treedt je op voor één van de partijen en heb je een bepaald traject doorlopen, soms van enkele weken / maanden, voordat de overeenkomst is gesloten en de onroerende zaak is overgedragen.

Bij het opstarten van de verkoop van het biologische akkerbouwbedrijf aan de Knarweg is een overdracht middels kavelruil niet het eerste waar je dan aan denkt. Als makelaar houd je wel alle mogelijkheden tegen het licht. In de tussenliggende periode is het wel vaak genoemd door ons kantoor aan beide partijen en in goed overleg met Van Dijk & De Jongh Notarissen, een tweetal accountants van Flynth en de medewerking van alle kandidaten, zijn we tot een gunstige kavelruil gekomen.

Het kantoor waar de leveringsakte wordt getekend, het notariskantoor, is vaak royaal genoeg voor een gewone levering. Dat was op 28 maart jl. niet het geval. Op die dag werd de akte van kavelruil getekend door uiteindelijk 14 kandidaten en inclusief de handtekening van de notaris, de heer mr. E. de Jongh, komt de stand op 15 handtekeningen.

Ook hier lijkt het dan eenvoudig, maar je hebt met verschillende partijen te maken. Niet alleen het verschil in kavelgrootte of de hoeveelheid geld dat wordt ingebracht, maar ook nog eens het verschil in leeftijd. In deze ruiling hebben we het over een verschil in leeftijd van 55 jaar: 17 jaar voor onze jongste deelnemer, met respect, 72 jaar voor de oudste van de groep!

De beoogde doelen, verkoop van het biologische akkerbouwbedrijf, groei van twee van de deelnemende partijen en de percelen korter bij elkaar gelegen, zijn naar volle tevredenheid van partijen gehaald.

“Overdragen van een boerderij is vaak al bijzonder. Als dat gebeurd in een setting als deze, met alleen maar tevreden partijen, dan is dat toch wel heel bijzonder. Daarvoor zijn wij als Leyten & Van der Linde altijd bezig!

Wim de Bekker
Makelaar REV-RT

Publicatiedatum: 05-04-2018